Sizi bir hafta sonu için belki de hiç duymadığınız hikayelerin geçtiği, alın terinin-el emeğinin değerinin hala önemini yitirmediği Ege’nin bağrında, Ege kültürüyle yoğurulmuş topraklara davet ediyoruz. 

Dokumanın, tezgahlardan hayatın içine aktığı, sıcacık ve girişimci insanları ile yaşamın mutlulukla güzelleştiği bir şehir sizi bekliyor. Termal suları ile şifanın kaynağında, Pamukkale gibi bir yeryüzü cennetini yaşama, birbirinden farklı tatları deneme zamanıdır. Şimdi Denizli zamanıdır…

 

Cuma

Termal Bir Otelde Konaklama ve Sıcak Su Keyfi

Karahayıt’ın Kırmızı Suyu ve Termal Çamuru:

Dünyaca ünlü bir şifa durağıyla haftanın yorgunluğunu atmaya ne dersiniz? Yılın her mevsiminde ana kaynağından 58 derece ile çıkan Karahayıt’ın sıcak su mucizesi her yıl yüz binlerce yerli ve yabancı misafiri ağırlıyor.

Pamukkale’nin beyaz travertenlerinin aksine kırmızı renkte olan travertenleri ve başta kalp-damar, dolaşım sistemi, bronşit, astım gibi hastalıklara iyi gelen yapısı ile Karahayıt’ın şifası vücudunuzun dayanıklılık ve direncini artırırken zihninizin de yoğun iş yaşamından uzaklaşmasına yardımcı olacak.   

 

Cumartesi

Alışveriş Zamanı

Adını dünyaya bir sanayi kenti olarak ezberletmiş bu şehrin dillere destan dokumaları herkesi olduğu gibi sizleri de büyüleyecek. Havlu ve ev tekstilinde bir dünya markası olan bu kent kendinize ve sevdiklerinize alacağınız hediyeler için sizlere eşsiz imkanlar sunuyor. Başta Babadağlılar Çarşısı olmak üzere şehir merkezinde bulunan birçok satış noktasını ziyaret edebilirsiniz.

Denizli Kent Müzesi

Denizli kültürünü ve tarihini yakından tanımak isteyenlerin yeni adresi Denizli Kent Müzesi… 2024 yılında açılan müze, 9 salonuyla ziyaretçilerine Denizli’nin kent kültürünü, geçmişten bugüne tanıtmak için eski endüstri meslek liseleri binalarında hayat buldu. Müzede kent tarihi, kentleşme & ticaret; dokumacılık; tarım & sanayi salonu; milli mücadele; Denizli’de müzik; Denizli’de gündelik yaşam ve Denizli’de resim konularında ayrı ayrı salonlar bulunuyor. Müzede tarih öncesi çağlardan başlayarak Denizli’nin sosyal, kültürel, tarihsel, doğal ve ekonomik pek çok değeri yer alıyor. Denizli tarihini ve kültürünü bütünsel olarak görebileceğiniz bu müzeyi ziyaret etmenizi tavsiye ediyoruz.

Öğle Yemeği – Meşhur Denizli Kebabı

Kent merkezindeki Kaleiçi Çarşısı ve Bayramyeri’nde bulunan salaş kebapçılarda özenle pişirilmiş, ağızda adeta eriyen bu kebabı tatmanızı öneririz.

Masaya oturduğunuzda çatal bıçak getirilmesini beklemeyin, çünkü yüzyılların birikimine ve ilk ustalara hürmeten bu kebap elle yenilmektedir. Denizli’ye özgü isli yoğurt veya isli ayranı da deneyebilirsiniz.

Tatlı Yiyelim Tatlı Konuşalım

Şehir merkezindeyken İrmik Helvası ve Meşhur Tavas Baklavası denemek sizi kendinize getirecek. Bir tarafından baktığınızda diğer tarafını görebileceğiniz şekilde açılan 40 kat hamurun lezzeti tamamı yöresel ürünlerden oluşan ceviz ve tereyağı ile birleştiğinde tadına doyulmaz bir lezzet ortaya çıkarır, size de bu lezzeti yaşamak kalır.

Denizli ile özdeşleşmiş diğer bir lezzet olan sıcacık irmik helvasının içerisindeki gizli lezzeti tatmazsanız seyahatiniz eksik geçmiş sayılır, bu lezzetleri tatmadan Denizli’den dönmeyin.

Dokumanın Kalbine Yolculuk - Buldan Gezisi

Kendine has mimarisi olan ve konaklarında nice hikayelere ev sahipliği yapmış Buldan’ı görmeden Denizli’yi tam anlamıyla yaşamış olmazsınız. Dokumanın başkentinde geçmişi yüzyıllar öncesine uzanan dokuma tezgahlarının sesleri ile yoğurulmuş kültürel ürünler sizleri geçmiş zamanlara alıp götürürken bu tezgahlarda kendi hünerlerinizi denemek başka yerde yaşayamayacağınız deneyimleri sizlere yaşatacaktır.

Birbirinden güzel konaklarda ikram edilen Denizli’ye özgü yemeklerin hepsinin tadına bakabilmek için Buldan ziyaretinizi aç karınla yapmanızı öneririz. Buradan tüm Türkiye’ye ve Dünya’ya dağılan dokumaları da Buldan’ın kendine has çarşısında deneyebilir, bu ürünlerin özellikleri hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

 

Pazar

Pamukkale - Hierapolis Gezisi

Dünya Markası Pamukkale ve Hierapolis:

Bembeyaz travertenleri ile Pamukkale’yi bilmeyen yoktur. Travertenlerinde ve havuzlarında keyifli zaman geçirebileceğiniz bu doğa harikasını deneyimlemek istemez misiniz? Peki, Pamukkale’nin Antik çağda “kutsal kent” olarak anılan Hierapolis şehrinin bir parçası olduğunu biliyor muydunuz? Travertenleri, antik havuzu, tarihi kalıntıları ile dünyaca ünlü bu kent aynı zamanda 1988’den beri UNESCO Dünya Miras listesinde yer alıyor.

İsa’nın havarilerinden Aziz Philippus’un Martyrionu’nun burada olması şehre dini bir özellik katarken, tiyatrosunun inanılmaz güzel manzarası, antik havuzda kalıntılar arasında yüzme keyfi ve birçok güzel deneyim sizi bekliyor. Roma, Bizans ve Anadolu Selçuklu eserlerinin bir arada olması sizleri medeniyetler arası bir zaman tüneline götürmektedir.

Bu arada Pamukkale ve Hierapolis Antik Kenti’nde artık gece müzeciliği de yapılıyor; kısacası gününüz planlarken küçük bir değişiklik yapabilir ve gün batımını travertenlerde izleyip akşam serinliğinde antik kenti gezebilirsiniz. Ayrıca Pamukkale’de artık balon turu yapıldığını da bir detay olarak eklemek isteriz. Sabahın erken saatlerinde Pamukkale’yi gökyüzünden izleyebilir veya gökyüzünün balonlarla kaplı olduğu bir Pamukkale manzarasının tadını çıkartabilirsiniz.

Laodikeia Antik Kenti Gezisi

Anadolu’nun en büyük metropollerinden birisi ve Batı Anadolu’nun finans ve ticaret merkezi olarak anılmış, zenginlikleri ile ünlü kent Laodikeia. Aynı zamanda dünyada ilk ihracatın yapıldığı kent olarak da bilinen Laodikea’nın Denizli’nin bugünkü ihracatçı kimliğini kazanmasındaki rolü çok önemlidir.

Aynı zamanda döneminin tekstil ve moda merkezi olan Laodikeia’da üretilen ürünler Efes limanından Samos, Atina ve İtalya’ya ihraç edilmekteymiş. Kent kazılarında bulunan dokuma tezgahları Denizli’nin tekstil alanında dünyanın en deneyimli kenti olduğunu bizlere göstermektedir.

Yeraltındaki Pamukkale - Kaklık Mağarası

İçerisinde büyük bir traverten kitlesi barındıran Kaklık Mağarası’na girdiğinizde yer altındaki Pamukkale ile karşı karşıya kalacaksınız. Sular mağaranın içerisinde şelaleler oluştururken girişten içeri süzülen güneş ışığı da bir renk cümbüşü sunacak.

Çal Bağ Yolu

Binlerce yıllık tarihe sahip Çal ilçesi, kültürü, gastronomisi, doğal güzellikleri ve bağcılık faaliyetleriyle turizm potansiyelini gün geçtikçe daha çok gerçekleştiriyor. Çal Bağ Yolu isimli önoturizm rotası bu potansiyelin geliştirilmesindeki en önemli öncü faaliyet… Çal Bağ Yolu üzerindeki farklı işletmeleri ziyaret edip bağcılık hakkında bilgi edinebilirsiniz. Ayrıca öğle yemeği seçeneklerini de burada değerlendirebilirsiniz.

Ulaşım Olanakları:

Denizli’ye ulaşım bölünmüş yollar ile yüksek standartlarda sağlanmaktadır. Aracınız ile rahatlıkla ulaşabileceğiniz gibi Türkiye’nin her yerinden neredeyse her saat otobüs ile ulaşım imkanı bulunmaktadır. Denizli ile bazı illerimizin uzaklıklarına ilişkin bilgilere aşağıdaki tablodan ulaşabilirsiniz.

Denizli'ye Araba ile Ulaşım Denizli
Aydın 2 Saat
Muğla 2 Saat
İzmir 3 Saat
Antalya 2,5 Saat
Isparta 2 Saat 45 dk.
Manisa 3,5 Saat
Eskişehir 5 Saat
Ankara 5 Saat 45 dk.
İstanbul 6,5 Saat

 

Bunun yanında Denizli, İzmir, Bodrum ve Antalya havaalanları sayesinde Denizli’ye havayolu ulaşımı da çok rahat ve mümkündür.

 

Buraları da Gez !
Rotanıza bu lokasyonları da ekleyin...
Kayıtlı E-Posta Adresinizi Giriniz