Mavi ile yeşilin kucaklaştığı, binlerce yıllık tarihi ve kendine özgü kültürü ile ülkemizin güzide şehri Muğla hafta sonunda sizleri bekliyor. Zamanın durduğu şehirde anılarda yer edecek bir hafta sonu ile hem hayatın günlük telaşından uzaklaşmak hem de maceranın tadına varmak elinizde. Akyaka’nın kendine özgü mimarisi ile sakinliği yaşamanın yanında eşsiz doğası ve birbirinden güzel koyları ile Marmaris’i keşfedebilirsiniz. Aşağıdaki rotayı bir hafta sonu süresini dikkate alarak Muğla merkezi, Marmaris ve Akyaka’dan oluşturduk. Ancak Muğla’nın zenginlikleri bu kadar kısa süreye sıkıştırılabilir gibi değil. Portalımız aracılığıyla kendinize farklı rotalar hazırlayabilirsiniz. Köyceğiz’de doğanın içinde bambaşka bir dinginliğe ulaşabilir ya da Milas’ta tarihi eserler arasında gezip kırsal yaşamın bir parçası haline gelebilirsiniz. Gökova’da mavi yolculuğa çıkabilir ya da Eski Datça sokaklarında Muğla’nın eşsiz güzelliklerine hayran kalacaksınız.

Cuma

Muğla Merkez

Muğla’nın merkezinde restoranlarda yiyeceğiniz güzel bir akşam yemeğinin ardından şehri yürüyerek gezebilirsiniz. Muğla’nın eski ticaret merkezi Arasta’nın dar sokaklarında yürürken Muğla’nın kendine has tarihi dokusunu hala koruduğunu fark edeceksiniz. Arasta’nın bir köşesinde diğer saat kulelerine benzemeyen bir saat kulesiyle karşılaşacaksınız! Her yönüyle bir açık hava müzesi olan Muğla şehir merkezi tatil sonrası dilinizden düşmeyecek.

Eğer zamanınız olur da dik yokuşlar beni yormaz derseniz Muğla’yı tepeden gören Masa (Asar) Dağı’na çıkmanızı öneririz.

Muğlalılar yaylaya çıkmaz, yaylaya iner! Türkiye’de yaylası alçakta olan tek yer olan Karabağlar Yaylası’nın eşsiz dar yollarında yeşil ve gür ağaçların gölgesinde yol alarak Muğla Yayla Evi mimarisine uygun restoranlarda Muğla’nın eşsiz yemeklerinden tadıp yaylanın ferah atmosferinde akşamınızı geçirebilirsiniz.

Cumartesi

Akyaka

Güne Muğla’ya sadece yarım saat uzaklıktaki Akyaka’da kahvaltı yaparak başlamanızı öneriyoruz. Kadın Azmağı’nın hemen yanında bulunan restoranlarda huzurlu bir günün başladığına şahit olacaksınız. Bu şehrin neden Citta Slow (Sakin Şehir) olarak kabul edildiğini de anlayacaksınız. Uluslararası Ağa Han Mimarlık Ödüllü Ulalı Sanatçı Nail Çakırhan’ın eseri olan kendine has mimarisi ile ünlü Akyaka evlerinin arasında yürürken zamanın durduğu bu şehrin keyfini çıkaracaksınız.

Mükellef bir kahvaltı ve doğayla baş başa kaldığınız sakin bir yürüyüşün ardından iskeleden binebileceğiniz teknelerle Kadın Azmağı turlarına katılabilirsiniz. Kaptan size azmağın ismi, içinde yaşayan canlılar vb. hakkında birçok bilgi verecektir.  Azmak turundan sonra ayrıca aynı iskeleden kalkan teknelerle Akbük, İncekum, Lacivert koy, Tavşan Adası, Sualtı mağaraları ile Yunus ve Akvaryum koylarının Ege mavisi sularında altınızdan geçen deniz canlılarını seyrederek akvaryumdaymışçasına yüzebilirsiniz. Özellikle Sedir Adasındaki Kleopatra için getirildiği rivayet edilen kumla kaplı sahilin inanılmaz güzellikteki manzarasına hayran kalacaksınız.

Gökova

Sedir Adası’ndan Akyaka’ya döndükten sonra Marmaris’e doğru yola çıkabilirsiniz. Akyaka – Marmaris arasındaki yola paralel olan eski Marmaris yolundaki okaliptüslü yola uğramanızı da ayrıca tavsiye ederiz. Uzun boylu, yaşlı ağaçların gölgesinde yol alırken Gökova’nın cennetten bir köşe olduğunu düşüneceksiniz. Hayatınızda az görebileceğiniz bir manzaraya sahip okaliptüs ağaçları ile kaplı bu yolda bol bol fotoğraf çekmenizi öneriyoruz. Eğer acıktıysanız, okaliptüslü yoldan düz devam edip Akçapınar’daki tostçularda tost yiyebilirsiniz ya da Muğla – Marmaris yolu üzerindeki Çetibeli’ne uğrayıp yeşillikler arasındaki restoranlarda akşam yemeği yiyebilirsiniz.

 

Marmaris

Günün yorgunluğunu atmak için Marmaris sahilinde kısa bir yürüyüş yapabilir, deniz kenarındaki kafelerde denizi izleyerek zihninizi boşaltabilirsiniz. Akşam ise isterseniz salaş köşe başı lokantalarında, isterseniz deniz manzaralı lüks restoranlarda balık yiyebilirsiniz.  Eğlence isteyenler için ise Marmaris’in hareketli gece hayatında aradığınız her şeyi bulmanız mümkün. Yat limanından Değirmençayı Deresi’ni takip ettiğinizde her türlü müzik zevkine hitap eden barlar sokağını bulabilirsiniz. Ayrıca gece Marmaris sahilinde ay ışığının denize vuruşunu izleyip, Ege rüzgarları eşliğinde zihninizdeki her şeyden uzaklaşabilirsiniz.

 

Pazar

Marmaris denizinin mavi sularında yüzerek güne başlayabilirsiniz. Ardından zengin bir kahvaltı yapabilir, buraya ait yöresel lezzetlerin tadına varabilirsiniz. Muğla’daki kahvaltılarınızda çam balını sofranızdan eksik etmemenizi öneririz. Zira çam balının en güzel olduğu yerlerden birinde bulunmaktasınız!

Marmaris başlı başına bir tatil merkezidir ve bir günde gezmek neredeyse olanaksızdır. Bu sebeple tek günlük hafta sonu planlarınızda Marmaris şehir merkezini deneyimlemenizi tavsiye etmekteyiz.

İskele ve Yat Limanı Çevresi

Marmaris’in güzelliğine güzellik katan noktalardan birisidir. 720 yat kapasiteli marina ziyaretçilerine her türlü hizmeti sunmakta ve kurvaziyer gemilerinin sürekli yanaştığı iskele kente değer katmaktadır. Burada Ege Denizi’nin kokusunu içinize çekip birbirinden güzel yatların ihtişamına hayran kalacaksınız. Eğer eşsiz bir deneyim kazanmak istiyorsanız iskele ve yat limanı çevresinde yer alan dalış tekneleri ile Marmaris’in masmavi ve eşsiz güzellikteki deniz altı ekosistemini inceleyebilirsiniz.

Merkez (Eski Kent)

Marinadan kent içine doğru yürüdüğünüzde sizi trafiğe kapalı ve tenteli sokakları ile eski kent merkezi bekliyor. Burada Marmaris gibi bir turizm markasının içinde dev bir çarşıda olduğunuzu hissedeceksiniz. Yan yana sıralanmış kimi otantik eşyalar kimi güzel markalar satan dükkanlarda sevdiklerinize Marmaris’i hatırlatacak bir hediye almadan dönmeyin.

Eski kentin hoş ambiyansında yürürken sokağın üstündeki brandalardan sızan güneşin ahengi içinde kendinizi bambaşka bir zamanda hissedeceksiniz. 

Bedesten

Kent merkezinde gezerken tarihi Bedesten’e uğramadan geçmeyin. Aslına uygun olarak restore edilen ve yapıldığı günden beri alışveriş merkezi olma özelliğini koruyan bedestende bir yandan eski zamanları düşünürken diğer yandan havuzundan gelen su sesi ile ferahlayacaksınız.

Bu tarihi yapıda kafelerde mola verebilir, herkesin yoğun ilgi gösterdiği Türk kahvesi ile Bedesten’e hatıralarınızda 40 yıl verebilirsiniz.

Marmaris Kalesi ve Hafza Sultan Kervansarayı

Marmaris antik zenginliğinin yanında Osmanlı Dönemi’nden kalma şaheserleri ile de sizlere tam bir zaman tüneli sunuyor. Artık müzeye dönüştürülen Marmaris Kalesi, Kanuni’nin Rodos seferi öncesinde yapımına başlanması ve Evliye Çelebi’nin seyahatnamelerinde de geçmesi ile hala ilgi çekiciliğini koruyor. Kale surlarından Marmaris’i panoramik olarak izleyebilir ve etrafta fotoğraf çekebilirsiniz.

Kaleye çıkan sokağın girişinde ise kale ile neredeyse aynı yaşta bir kervansaray ile karşılaşacaksınız. Osmanlı’nın ticaret sembollerinden olan bu yapıda günümüzde de ticaret hediyelik eşya dükkanları ve kafeler ile devam etmektedir.

Muğla'ya Ulaşım

Akyaka ve Marmaris’e ulaşım, bölünmüş yollardan yüksek standartlar ile sağlanmaktadır. Marmaris ve Akyaka yolunda birçok manzara noktası mevcuttur. Özellikle Muğla ile özdeşleşen çam ormanları, okaliptüs ağaçları arasında yolculuk çok keyiflidir. Akyaka – Marmaris’e diğer noktalardan uzaklık ve ulaşım saatlerini gösteren tablo aşağıdadır:

Akyaka’ya Araba ile Ulaşım

 Uzaklık

Tahmini Süre

Denizli

165 km

2 Saat

Muğla

 27 km

30 Dk.

Aydın

126 km

1 Saat 30 Dk.

Antalya

298 km

3 Saat 30 Dk.

İzmir

238 km

2 saat 45 Dk.

Marmaris

 33 km

30 Dk

Dalaman Havalimanı

 70 km

1 Saat 30 Dk.

Bodrum – Milas Havalimanı

103 km

1 Saat 15 Dk.

 

Buraları da Gez !
Rotanıza bu lokasyonları da ekleyin...
Kayıtlı E-Posta Adresinizi Giriniz