Kamp ve doğa turizminin Türkiye ve dünyadaki en iyi adreslerinden biri olan Kelebekler Vadisi, dik kayalıkların arasına gizlenerek modern hayatın gri tonlarını reddeden nadir doğal güzelliklerden. Bu dönemde Kelebekler Vadisi gibi bir yerin hala var olduğuna inanmak gerçekten zor. Deniz ve dik kayalıklarla çevrili doğal korunaklı yapısı sayesinde vadi dış dünyadan izole olmuş. Bu avantajıyla kitle turizminin olumsuzluklarından etkilenmemiş.
Vadi, Ölüdeniz’in güney batısındaki Babadağ’ın eteklerinde yer alıyor. Doğusundan akan şelaleye yatak olan 350 m yüksekliğindeki dik kayalıklar vadi için özel bir koy oluşturmuştur. Kaynağı vadinin başlangıcında yer alan Faralya Köyü’nde bulunan ve 60 m yükseklikten dökülen şelale, Kelebekler Vadisi’nin ortasından geçen bir dere ile Akdeniz’e ulaşır. Bu dere lavanta çiçekleriyle hayıt ağaçlarını sulayarak kelebekler için ideal bir doğal ortam oluşturur. Vadi ismini, barındırdığı 80’den fazla kelebek türü ve özellikle Kaplan Kelebeği’nin vadiyi süslemesinden alır. Vadiye adını veren Kaplan Kelebekleri, haziran ortasından eylül ayının sonlarına kadar görülebilir.
Kelebekler Vadisi’ne Ölüdeniz’den kalkan teknelerle veya isterseniz Faralya Mahallesi'nden vadiye inen patikadan yürüyebilirsiniz.