Denizli’nin 6 km kuzeyinde yer alan Laodikeia Antik Kenti dönemin en zengin kentlerinden... MÖ 3. yüzyılın ortalarında Seleukos Kralı II. Antiokhos tarafından karısı Laodike adına kurulmuş.
Hristiyanlığın ilk 7 kilisesinden birine sahip olan kent, önemli bir inanç turizmi merkezi. Kilise, Hıristiyanlığın MS 313 yılında Milano Fermanı ile serbest kılınmasıyla Hristiyanlığın en eski ve en önemli kutsal yapılarından biri olma özelliğini barındırır. Bu nedenle yapı bir hac kilisesidir.
Kentte üretilen ürünlerin Sardes’e gönderilerek dünyaya pazarlandığı ve bölgedeki diğer kentlerle ihracat birliği kurulduğu biliniyor. Antik Dönem’in en güçlü birliğine başkentlik yapan kentte; Nikomedia, Hierapolis, Smyrna, Efes, Bergama, Colossae ve Tripolis’in ortaklığı adına sikke bastırılmış.
Roma ve Bizans Dönemi izlerini taşıyan Laodikeia Antik Kenti'nde 2 tiyatronun varlığı kültür ve sanat hususunda gelişmiş olduğunu gösterir. Ayrıca Anadolu'nun en büyük stadyumu da Laodikeia'da bulunur. Güçlü bir altyapı sistemine sahip olan kentin kanalizasyon hattı aradan 1400 yıl geçmesine rağmen sağlam kalmış. Ayrıca ‘latrina’ adı verilen umumi tuvaletler kentin dikkat çeken yapıları arasında.